Британският премиер Борис Джонсън, съпругата му Кари Джонсън и министърът

...
Британският премиер Борис Джонсън, съпругата му Кари Джонсън и министърът
Коментари Харесай

Борис Джонсън плати глоба, но отказва да подаде оставка заради партита по време на локдаун

Британският министър председател Борис Джонсън, брачната половинка му Кари Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак бяха санкционирани от лондонската полиция за събиранията на " Даунинг стрийт " по време на локдаун. Джонсън обаче отхвърли да подаде оставка. 

Глобата и на тримата е издадена за присъединяване им в купона за рождения ден на премиера на 19 юни 2020 година. Джонсън удостовери, че е платил санкцията. По-късно това стори и Сунак. И тримата сервираха дълбоки изнинения, само че нито Джонсън, нито Сунак предложиха да подадат оставки, каквито бяха поискани от всички партии в съпротива. 

От опозицията приканиха също за неотложно привикване на Народното събрание, чиито депутати са във великденска почивка, с цел да бъде разисквано случилото се. От Групата на опечалените фамилии, изгубили близки по време на пандемията, обявиха, че " просто няма метод Джонсън и Сунак да продължат да ръководят " и нарекоха дейностите им " безусловно безсрамни ". В изявление от резиденцията си Чекърс Джонсън сподели, че " откровено приема, че хората са имали право да чакат повече от него, само че в този момент изпитва още по-голямо усеща на отговорност да реализира целите на английския народ ". 

Борис Джонсън е първият английски министър председател, глобяван за нарушение на закона. 

Общо за по този начин наречения скандал " Партигейт " до момента полицията издаде повече от 50 санкции, разследвайки 12 събирания на " Даунинг стрийт " и други държавни здания по време на локдаун.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР