Британският премиер Борис Джонсън пътува днес до Брюксел и Варшава,

...
Британският премиер Борис Джонсън пътува днес до Брюксел и Варшава,
Коментари Харесай

Лондон подема дипломатически усилия в подкрепа на съюзниците в НАТО

Британският министър председател Борис Джонсън пътува през днешния ден до Брюксел и Варшава, с цел да окаже поддръжка на съдружниците от НАТО, които не би трябвало да вършат взаимни отстъпки с правилата си, както се изрази той. Министърът на външните работи Лиз Тръс и министърът на защитата Бен Уолъс пък ще бъдат в Москва за срещи с съветските си сътрудници.

Борис Джонсън съобщи, че НАТО би трябвало „ да очертае ясни линии в снега “ във връзка на напрежението към Украйна, в това число правото на всяка европейска народна власт да се стреми към участие в блока.

Визитите на премиера са част от английската дипломатическа интензивност.

За първото посещаване на английски министър на външните работи в Русия за последните четири години Лиз Тръс посочи, че е твърдо решена да отстоява свободата и демокрацията на Украйна и да призове Москва да се стреми към дипломатическо решение.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър също ще бъде в Брюксел през днешния ден за среща с генералния секретар на НАТО. Последната английска дипломатическа совалка стартира на фона на подготовката на Русия и Беларус за взаимно 10-дневно военно обучение, за което от Вашингтон обявиха, че нагнетява напрежението. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР