Британският премиер Борис Джонсън обяви тази вечер заповед за „оставане

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви тази вечер заповед за „оставане
Коментари Харесай

Драконовски мерки в Англия заради новия щам на COVID-19


Британският министър председател Борис Джонсън разгласи довечера заповед за „ оставане вкъщи “ за Лондон и Югоизточна Англия, с цел да бъде забавено разпространяването на нов вариант на ковид, който е доста по-заразен, съобщи Агенция Франс Прес.

Новият вариант на вируса " наподобява се предава доста по-лесно ", сподели Джонсън по време на брифинг по малкия екран. Той подреди нови ограничавания за Лондон и Югоизточна Англия от неделя, заявявайки, че съгласно новите правила от „ четвърто равнище “ „ жителите в тези региони би трябвало да останат вкъщи “ най-малко до 30 декември, написа Българска телеграфна агенция.

От на следващия ден в столицата Лондон и югоизточна Англия още веднъж ще бъде въведено оптимално ниво на ограничаващите ограничения поради разпространяването на новия вариант, заяви английският министър председател. Той прикани британците да се приготвят за едно по-различна Коледа, без нормалните празненства и събирания.

Нещата ще са коренно разнообразни до Великден, съобщи Джонсън, визирайки почналата акция по всеобщо имунизиране на популацията във Англия.

Британският министър председател приказва на конференция след видеоконферентно съвещание с министри, отдадено на епидемиологичната конюнктура.

На този декор броят на доказаните случаи на ковид във Англия през днешния ден надвиши 2 милиона.

На същата конференция, основният здравен контрольор на Англия Крис Уити сподели, че новият вариант се популяризира необикновено бързо в Лондон и югоизточната част на английската област, само че по-бавно в останалите региони. Шансовете човек да почине или да отиде в болница след заразяване с тази вариация на ковид са почти същите като при остарелия вид, означи Уити.

Той акцентира, че това не е най-лошият миг от епидемията, защото към този момент са налице медицински контрамерки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР