Британският премиер Борис Джонсън няма намерение на подава оставка и

...
Британският премиер Борис Джонсън няма намерение на подава оставка и
Коментари Харесай

Борис Джонсън няма да подава оставка и след публикуването на доклада за аферата "Партигейт"



Британският министър председател Борис Джонсън няма желание на подава оставка и след публикуването на отчета на държавния чиновник Сю Грей за събиранията на Даунинг стрийт по време на Covid локдауните, известни като " Партигейт ". Той съобщи, че поема цялостна отговорност за нарушаванията на разпоредбите, още веднъж се извини и пожела след уроците от случилото се страната да продължи напред.

В отчета на Сю Грей от 48 страници,  се показва категорично, че доста от тези събирания въобще не е трябвало да се случват, че има липса на съответно и вярно управление и че политическият хайлайф носи цялостна отговорност за нарушаванията на закона.

Днес в Камарата на общините Борис Джонсън съобщи, че поема цялостна отговорност, че се срами за случилото се  и че не желае да „ смекчава “ направените разкрития, само че добави:

" Надявам се, че през днешния ден, с изключение на, че си взехме поука от отчета на Сю Грей, който се веселя, че поръчах, ние ще бъдем в положение да продължим напред и да се фокусираме върху целите на английския народ ".

Поемането на отговорност обаче се схваща по различен метод от опозицията. Киър Стармър, водач на Лейбъристката партия, съобщи:

" Не може да бъдете създател на закони и извършител на тези закони. Време е министър председателят да си събере багажа и да напусне Даунинг стрийт 10 ".

Изявлението на премиера от рода на " станалото-станало, дайте да забравим и да вървим напред " подразни доста хора в пленарната зала. Последваха още веднъж претенции за оставка на Борис Джонсън с причини, че той е подвел Народното събрание, че непрекъснато лъже и че стои зад по този начин наречената " просвета на купонясване " на Даунинг стрийт.

Тобайъс Елууд, народен представител от Консервативната партия на премиера съобщи, че той не поддържа Джонсън, само че се обърна към сътрудниците си тори с въпрос дали те желаят да не престават всеки ден за пазят обществено това държание на ръководещите.

От случилото се до момента става още веднъж ясно, че всичко е в ръцете на депутатите от Консервативната партия, дали ще пожелаят промяна на водача.

Джонсън има среща по-късно с членовете  на " Комитет 1922 ", където постъпват писмата с претенции за избор на съмнение в премиера.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР