Британският премиер Борис Джонсън каза на председателя на Европейската комисия

...
Британският премиер Борис Джонсън каза на председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Джонсън към Юнкер: Няма да има сделка, ако предпазният механизъм не бъде премахнат

Британският министър председател Борис Джонсън сподели на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че няма изгледи за Брекзит със договорка, в случай че защитният механизъм за ирландската граница не бъде отстранен, съобщи Ройтерс.

" Министър-председателят изясни, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври при каквито и да било условия и че ние абсолютно желаеме това да стане със договорка. Премиерът обаче също по този начин бе явен, че в случай че Споразумението за отдръпването не бъде преразгледано, а защитният механизъм - отстранен, няма изгледи за такава договорка ", сподели говорителка на Джонсън след вчерашния му телефонен диалог с Юнкер.

Председателят на Европейската комисия от своя страна удостоверил " желанието си да работи градивно с (британския) министър-председател и че ще изследва всички (негови) съответни оферти " за защитния механизъм за границата на остров Ирландия.

В същото време Юнкер подчертал, че поддръжката на Европейски Съюз за Ирландия е непоколебима и че предложенията на Джонсън би трябвало да са " съвместими със Споразумението за отдръпването ", сподели Европейска комисия в изказване след 20-минутния диалог.

Председателят на Европейската комисия заречен, че съюзът ще направи всичко допустимо, с цел да предотврати Брекзит без договорка. Ако се стигне до подобен сюжет, това ще е единствено заради решение на Англия, а не на Европейски Съюз, подчертал Юнкер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР