Британският премиер Борис Джонсън желае да договори Брекзит сделка с

...
Британският премиер Борис Джонсън желае да договори Брекзит сделка с
Коментари Харесай

Борис Джонсън желае Брекзит сделка с ЕС

Британският министър председател Борис Джонсън желае да контракти Брекзит договорка с Европейския съюз, само че има желание Обединеното кралство да напусне блока на 31-ви октомври, даже в случай че до тогава не може да бъде реализирано съглашение, съобщи в понеделник представителят на Даунинг Стрийт 10 Джеймс Слак, представен от БНР.

Той акцентира, че Джонсън се надява Европейски Съюз да разбере решимостта на Англия да напусне съюза в края на октомври при всевъзможни условия, като повтори позицията на премиера да реализира Брекзит без " в случай че " или " обаче ".

Джеймс Слак също по този начин разяснява информацията в английския вестник " Съндей Телеграф " по отношение на идната среща на Борис Джонсън с ирландския министър председател Лео Варадкар, наблягайки, че не е планувана сходна среща на двамата водачи.

Според английското издание Джонсън е приел предложение да се срещне с Варадкар, надявайки се двамата да обсъдят ирландския граничен механизъм, само че ирландският министър председател е настоял, че не е подготвен за договаряния по този противоречив въпрос. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР