Британският премиер Борис Джонсън избягна бунт на депутати от неговата

...
Британският премиер Борис Джонсън избягна бунт на депутати от неговата
Коментари Харесай

Отложен е бунт в британския парламент заради орязване на чуждестранната помощ



Британският министър председател Борис Джонсън избягна протест на депутати от неговата Консервативна партия в Камарата на общините във връзка орязването на бюджета за задграничната помощ. Председателят на Камарата на общините не позволи за разглеждане импортирана корекция от бунтарите, която цели връщане към предходното равнище на помощи.

Повече от 30 тори, измежду които някогашният министър председател Тереза Мей, поддържаха протеста против мярката, която планува орязване на задграничната помощ с 4 милиарда паунда. Бунтарите предложиха корекция към внасян довечера законопроект и се надяваха тя да бъде гласувана.

Председателят на Камарата на общините сър Линдси Хойл обаче реши, че поправката „ не попада в обсега “ на законопроекта за Агенцията за съвременни проучвания и нововъведения.

Идеята беше посредством финансиране от тази Агенция да се подсигурява възобновяване на съкратената задгранична помощ, в случай че не бъдат открити други способи.

Сър Линдси обаче сподели, че поради огромната сензитивност по въпроса е подготвен да одобри поръчки за изключителна полемика до края на деня с опция тя да се организира на следващия ден.

След изказването на сър Линдси основният вносител на поправката депутатът Андрю Мичъл ядосан упрекна седящите на предните места в Народното събрание министри, че се отнасят с пренебрежение към  Камарата на общините и излагат на риск живота на хора в разрастващите се страни.

Бунтарите обявиха, че те ще внесат поправката  още веднъж в Народното събрание при първа опция, тъй че това не е краят на протеста, а единствено неговото отсрочване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР