Британският премиер Борис Джонсън и американският държавен секретар Антъни Блинкън

...
Британският премиер Борис Джонсън и американският държавен секретар Антъни Блинкън
Коментари Харесай

Джонсън и Блинкън обсъдиха съгласуването на външната политика на САЩ и Великобритания

Британският министър председател Борис Джонсън и американският държавен секретар Антъни Блинкън разискаха " тясното координиране ", както се показаха, на външната политика на Лондон и Вашингтон. Това стана на почналата среща на външните министри на  Г-7, групата на седемте най-развити международни стопански системи, в английската столица.

Говорителка на " Даунинг стрийт " съобщи, че Джонсън и Блинкън са се съгласили, че британско-американското съдействие ще бъде в основата на оправянето с Covid-19. Двамата държавници са подчертали, че световното доставяне с ваксини ще бъде ключа за извоюване на успеха над ковид и са подчертали значимостта от работата на  Г-7 в тази област, в това число напъните да се усили потенциала на интернационалното произвеждане на ваксини. Те също са дали висока оценка на взаимната работа на двете страни в области като търговията и защитата. 

Обсъдени са били също връзките с Иран, Китай и Русия, както и изтеглянето на войските на Запада от Афганистан. 

Борис Джонсън ще има опция да се срещне с американския президент Джо Байдън идващия месец, когато в британското графство Корнуол ще се организира среща на високо ниво на Г-7. 

Днес външните министри на Г-7, които се събират за първи път " лице в лице " след повече от две години, ще продължат да разискват огромните провокации, в това число съблюдаването на човешките права и климатичните промени. Лайтмотивът на срещата е по какъв начин по най-хубав метод да се обезпечи отбраната на интернационалния ред и демократичните общества от властническите режими по света.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР