Британският пластичен хирург Джулиан Де Силва използва метода на златното

...
Британският пластичен хирург Джулиан Де Силва използва метода на златното
Коментари Харесай

Наистина ли това са най-красивите мъже?

Британският еластичен хирург Джулиан Де Силва употребява метода на златното сечение, с цел да направи ранглиста най-красивите мъже. Списъкът му се оглавява от 33-годишния артист Робърт Патинсън: съгласно Де Силва лицето на Робърт подхожда на 92 % на идеала.

„ Патинсън е в челната петица в съвсем всички категории, защото има типичен черти на лицето и изразена челюст “, твърди Де Силва. „ Въпреки че тънките устни на артиста не дават отговор изцяло на идеала. “

В своето проучване Де Силва се управлява от правилото на златното сечение, употребен в миналото в картините на Леонардо да Винчи и Салвадор Дали. Но несъмнено, в този момент не може  без нови технологии: благодарение на компютър схемата на идеалното човешко лице се наслагва върху фотография на същински човек и по-късно се пресмята сходството сред тях.

Втори в листата на най-красивите мъже е 36-годишният артист Хенри Кавил: лицето му подхожда на идеала на 91,64 %. След него с закъснение от единствено няколко процентни пункта се подрежда 45-годишният Брадли Купър – артистът дава отговор на идеала за хубост на 91,08 %.

Следват Брад Пит (90 %), Джордж Клуни (89,91 %), Хю Джакман (89,64 %), Дейвид Бекъм (88,96 %), Идрис Елба (88,01%) и Кание Уест (87,94 %).

Челната десетица се затваря от Райън Гослинг, който е с резултат 87,48 %.

Преди време Де Силва, употребявайки същата формула на златното сечение, дефинира и най-красивата жена. Оказа се, че това е 24-годишната Бела Хадид.

 
Прилича ли новият другар на Никол Шерцингер на Григор Димитров?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР