Британският певец, китарист и автор на песни Стийв Лоис е

...
Британският певец, китарист и автор на песни Стийв Лоис е
Коментари Харесай

Стийв Лоис изнася концерти и записва песен в столицата

Британският артист, китарист и създател на песни Стийв Лоис е в България сред 24 и 29 юни, с цел да изнесе няколко концерта и да запише нова ария, научи ДУМА от Лили Друмева. През 2018 година той завоюва второ място на фестивала за акустична музика и лирика " София сингър сонграйтър фест ". Наградата съставлява запис в " Toxity Records " и продукция на нов сингъл. Предоставена е от притежателя на компанията Борис Бончев, един от сътрудниците на фестивала. В рамките на една седмица Стийв ще запише нова ария със заглавие " Rock And Roll Saved My Life ". В продукцията ще вземат участие именити български музиканти от група " Атлас ".

Британският актьор ще има и две клубни изяви в София - през днешния ден, 27 юни, в " Баш бар " и на 28 юни в клуб " Арт Е Факт " дружно с групата " Лили ъв дъ Уест ".

Стийв Лоис е от град Рединг. Научава се да свири на китара на 11 години от своя татко. Силно е повлиян от албумите на Джеф Бъркли " Grace " и на Раян Адамс " Heartbreaker ". Пише авторски песни, като си приглася на акустична китара и на хармоника. Първата му комбинация се споделя " Rescue " ( " Спасение " ), която той написва на 17 години. Парчето е харесано и записано от кънтри певицата Лили Друмева и е включено в албума " Lilly of the West - A Collection " (2005). След триумфа на " Rescue " Стийв Лоис стартира да написа интензивно в жанр инди, различен рок, придържайки се обаче към акустичното звучене. Мести се да живее в Саутхамптън, където през 2007 година основава групата " The Lowis Lanes ". През 2017 година музикантът издава песните си в събирателен албум, озаглавен " Chapters ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР