Британският парламент ще гласува за сключеното с Брюксел споразумение за

...
Британският парламент ще гласува за сключеното с Брюксел споразумение за
Коментари Харесай

Британският парламент ще гласува споразумението за Брексит на 11 декември

Британският парламент ще гласоподава за подписаното с Брюксел съглашение за евакуиране от Европейски Съюз на 11 декември, съобщи пред депутатите премиерката Тереза Мей, представена от Франс прес.

Камарата на общините ще би трябвало да реши дали желае да се подчиним на гласа на английския народ, който избра Брексит, съобщи Мей в спор в Народното събрание. Тя се пробва да убеди депутатите да поддържат нейното съглашение, което беше посрещнато с огромен песимизъм.

Преди гласуването на 11 декември депутатите ще разискват съглашението в продължение на пет дни, оповестява канцеларията на Мей, представена от Ройтерс.

Планът на премиерката среща опозиция както от средите на евроскептиците, по този начин и на последователите на Европейски Съюз измежду 314-те депутати от Консервативната партия и 313-те депутати от опозиционни партии. През уикенда 10-те депутати на северноирландската Демократична юнионистка партия, която поддържа държавното управление на малцинството на Мей към този момент обявиха, че ще гласоподават срещу съглашението. За да бъде признато, то би трябвало да получи поддръжката на просто болшинство от депутатите, или към 320 гласа, в случай че всички дейни се появят и гласоподават. Бивши високопоставени членове на парламентарни групи обаче споделят, че премиерката може да се нуждае от единствено 305 гласа, като се отчетат заболяванията и отсъствията, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР