Британският парламент одобри без повече промени законопроекта, необходим за ратифициране

...
Британският парламент одобри без повече промени законопроекта, необходим за ратифициране
Коментари Харесай

Британският парламент гласува за Брекзит на 31 януари в 23:00 ч.

Британският парламент утвърди без повече промени законопроекта, нужен за одобрение на съглашението с Брюксел за излизане от Европейския съюз. Предстои законът да бъде подписан от кралица Елизабет II, което може да стане още на следващия ден, и той ще влезе в действие.

В гласувания текст е записано, че Англия ще излезе от Европейски Съюз в 23:00 ч. на 31 януари, т.е. до Брекзит остават тъкмо 9 дни.

Днес депутатите в Камарата на общините (долната камара) отхвърлиха с безапелационно болшинство импортираните пет ремонти в проектозакона, който им бе върнат след гласоподаване в Камарата на лордовете (горната камара).

Една от тези ремонти бе за автоматично приемане на право от жителите на Европейски Съюз да останат да живеят и се трудят на територията на Обединеното кралство след Брекзит, вместо да аплайват за това право. Друга бе уговорка, гарантираща отбрана на децата бежанци след Брекзита и присъединението на тези деца към фамилиите им, към този момент признати във Англия.

Премиерът Борис Джонсън отхвърли да одобри каквито и да било промени в закона за съглашението за овакантяване на Европейски Съюз макар възраженията на опозиционни депутати, че е втвърдил изискванията му. 

Депутатите от Камарата на лордовете имаха право да се опитат да внесат още веднъж промени, само че взеха решение да се въздържат и по този начин разрешиха приемането на законопроекта. След подписването му от кралица Елизабет II, законът за Брекзит би трябвало да бъде одобрен и от Европейския парламент, което ще стане най-вероятно идната седмица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР