Британският национален герой от първия локдаун, 100-годишният капитан Том, който

...
Британският национален герой от първия локдаун, 100-годишният капитан Том, който
Коментари Харесай

Стогодишният британски герой Том Мур е лекуван в болница от COVID-19

Британският народен воин от първия локдаун, 100-годишният капитан Том, който подари 33 милиона паунда на националното опазване на здравето, е в болница за лекуване на пневмония и е с позитивна проба за ковид.

Сигурно мнозина си спомнят впечатляващите репортажите от предишния април, когато ветеранът от Втората международна война направи 100 обиколки на двора му с благотворителна цел малко преди да навърши 100 години.

Парите бяха събрани от вноските на повече от 1,5 милиона последователи на неговото дело и повдигна неимоверно духа на нацията в доста сложен миг. Всъщност, при започването на обиколките, упоритостта на Том бе скромна - да събере 1000 паунда.

Премиерът Борис Джонсън, който тогава назова Том Мур „ фар в гъстата мъгла на ковид “, написа през днешния ден в Туитър, че той и неговото семейство са в мислите му.

Съобщението за сър Том бе направено от неговата щерка, която сподели, че той е постъпил в болница в Бедфорд, поради проблеми с дишането, само че не е в интензивно поделение. През последните две седмици той е лекуван от пневмония, а предходната седмица е дал позитивен тест за COVID-19. Дъщеря му уточни, че оказаната му помощ от самото начало е била на извънредно високо професионално равнище.

През юли Том Мур получи званието „ сър “ персонално от английската кралица. А през декември той отпътува на фамилна отмора в Барбадос като „ Бритиш еъруейз “ заплати полета му.

Пожелания за бързо възобновяване на героя идват отвред, от целия политически набор и даже от националния тим по футбол на Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР