Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че правителството му може да

...
Британският министър-председател Риши Сунак заяви, че правителството му може да
Коментари Харесай

Сунак: Инфлацията - наполовина, ще намалим и данъците

Британският министър-председател Риши Сунак съобщи, че държавното управление му може да стартира да понижава налозите, откакто реализира задачата си да забави инфлацията до два пъти по-ниско равнище през тази година. Това загатва, че икономическите проекти, които ще бъдат показани тази седмица от министъра на финансите Джеръми Хънт, ще съдържат данъчни облекчения, написа Bloomberg.

Британския министър ръководител стартира годината с 5 обещания към гласоподавателите, най-много за да забави на половина темпа, с който се покачват цените и който беше на равнище от 10,5% през предишния декември. Миналата седмица формалната статистика сподели, че инфлацията през октомври се е забавила до 4,6% от 6,7% месец по-рано.

Сега, когато инфлацията е на половина по-ниска, можем да преминем към идната част от проекта и да насочим вниманието си към намаляването на налозите, показа Сунак.

Правителството има вяра, че може да насочи вниманието си към стимулиращи растежа данъчни облекчения, като да вземем за пример бизнес промени, като част от по-широка дълготрайна тактика.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР