Британският министър-председател Риши Сунак внезапно бе изведен от конференцията за

...
Британският министър-председател Риши Сунак внезапно бе изведен от конференцията за
Коментари Харесай

Британският премиер набързо напусна конференцията за климата

Британският министър-председател Риши Сунак ненадейно бе изведен от конференцията за изменението на климата по средата на събитието, което обърка някои фенове, откакто до него се появиха чиновници, които му прошепнаха на ухото, а по-късно го смъкнаха от сцената.

В понеделник по време на панел на спонсорираната от Организация на обединените нации конференция COP27 в Шарм ел Шейх, Египет, Сунак е видян да напуща залата небрежно на фрагменти, споделени в Twitter от Лео Хикман от CarbonBrief, новинарски уебсайт, отдаден на климата.

Съобщава се, че помощници на премиера са ги видели да се доближава към него на сцената, а един от тях е предал нещо на Сунак. Въпреки че остана седнал, след към две минути различен чиновник го заприказва, след което той бързо напусна залата през задния излаз.

От " Даунинг стрийт " до момента не са дали пояснение за прибързаното овакантяване на водача и към момента не е ясно какво му е било казано на сцената. В някои локални медии обаче се появиха известия, че Сунак " е тръгнал по-рано, с цел да се приготви за главната си тирада за изменението на климата, която е трябвало да произнесе по-късно следобяд " - тирада, която в последна сметка е произнесъл.

Сунак направи своя интернационален дебют като министър-председател на COP27, откакто зае лидерския пост в края на предишния месец. Той се срещна с редица задгранични водачи и беше топло посрещнат от новоназначения министър-председател на Швеция Улф Кристерсон.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР