Британският министър-председател Риши Сунак е наложил забрана за внос на

...
Британският министър-председател Риши Сунак е наложил забрана за внос на
Коментари Харесай

Великобритания забрани вноса на руски диаманти, мед, никел и алуминий

Британският министър-председател Риши Сунак е наложил възбрана за импорт на съветски диаманти, мед, никел и алуминий , заяви Sky News.

" Сунак разгласи на срещата на върха на Г7 възбрана за импорт на съветски диаманти, мед, алуминий и никел ", оповестява телевизионният канал.

" По-късно тази година ще приемем законодателство за възбрана на вноса на съветски диаманти и за прекъсване на целия импорт на мед, алуминий и никел с съветски генезис, като надградим съществуващите забрани за съветското желязо и стомана ", прецизира кабинетът на министър-председателя в изказване, публикувано от неговата канцелария.

Освен това Англия постанова наказания на 86 лица и компании, свързани с съветския военнопромишлен комплекс.

Според изказването на ръководителя на английското държавно управление измежду лицата, които ще попаднат под наказания, ще бъдат тези, " които вземат участие в основни източници на доходи като енергетиката, металургията и корабоплаването ".

Все още обаче не е възложен лист на съответни лица и компании.

Сунак означи, че Лондон към този момент е наложил наказания на повече от 1500 лица и компании от Руската федерация, като е замразил активи на стойност над 18 млрд . лири стерлинги в Обединеното кралство. Той съобщи, че рестриктивните мерки са засегнали търговията със артикули сред Обединеното кралство и Русия на стойност над 20 милиарда паунда.

Срещата на върха на Г7 стартира на 19 май в Хирошима, Япония.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР