Британският милиардер Ричард Брансън се подготвя да се качи на

...
Британският милиардер Ричард Брансън се подготвя да се качи на
Коментари Харесай

Брансън се подготвя за космическия полет на Virgin Galactic по-късно днес



Британският милиардер Ричард Брансън се приготвя да се качи на борда на пътническия самолет-ракета на неговата компания Virgin Galactic, като се чака ракетата да се издигне на повече от 80 км над пустинята на Ню Мексико в първия напълно запълнен екипаж за тестов полет до ръба на космоса, оповестява Ройтерс.

Брансън популяризира полета като предходник на нова епоха на галактическия туризъм, като компанията, която той основа, ще стартира комерсиална активност в така наречен " галактически туризъм " през идната година.

Изстрелването на самолета-ракета VSS Unity по-късно в неделя ще означи 22-рия тестов полет на системата SpaceShipTwo и четвъртата екипажна задача отвън земната атмосфера. Полетът ще бъде първият с цялостен набор от галактически пътешественици - двама водачи и четирима " експерти по задачи ", измежду които и Ричард Бансън.

Седмица след 71-ия си рожден ден, Брансън и членовете на екипажа се появиха космодрума в Ню Мексико, махайки на тълпата от фенове, преди да се качат на Land Rovers за малко пътешестване до чакащия ракетен аероплан VSS Unity, паркиран в края на пътека за рулиране.

Видеото, оповестено онлайн от Virgin Galactic, сподели, че Брансън е идва на космодрума с велосипеда си и поздравява с обятия останалите души от екипажа.

Сред присъстващите на събитието беше и пионерът в галактическата промишленост Илон Мъск, който също по този начин е създател на производителя на електрически коли Tesla Inc.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР