Британският медиен регулатор отне лиценза на подкрепяния от Русия телевизионен

...
Британският медиен регулатор отне лиценза на подкрепяния от Русия телевизионен
Коментари Харесай

Обединеното кралство блокира руската телевизия RT

Британският медиен регулатор лиши лиценза на подкрепяния от Русия ефирен канал RT за лъчение в Обединеното кралство, съобщава " Ройтерс ".

Това се случва след следствие по отношение на безпристрастността на отразяването на нашествието в Украйна.

Регулаторът Ofcom показва, че не е удовлетворен, че лицензополучателят на RT - ANO TV-Novosti, може да бъде виновен оператор.

Смятаме, че размерът и евентуално сериозният темперамент на въпросите, повдигнати за толкоз къс интервал от време, са от огромно безпокойствие - изключително като се има поради историята на спазването на условията на телевизионния канал RT, който е глобен с £200 000 за предходни нарушавания на обективността, показва се в публична позиция и се добавя, че е почнало следствие, което да откри дали ANO TV-Novosti има право да резервира лиценза си за лъчение.

Свободата на изложение е нещо, което гневно браним в тази страна, и летвата за деяние по отношение на телевизионните оператори е сложена доста високо, акцентира основният изпълнителен шеф на Ofcom Мелани Доус и добави, че инспекцията е открила, че не е подходящо RT да има лиценз в Обединеното кралство.

В отговор от RT обявиха, че регулаторът се е показал като инструмент на английското държавно управление.

Само два дни по-рано руските управляващи блокираха уеб страницата на британската осведомителна организация BBC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР