Британският крал Чарлз Трети няма да пътува през ноември за

...
Британският крал Чарлз Трети няма да пътува през ноември за
Коментари Харесай

Чарз III пропуска конференция за климата по искане на Лиз Тръс

Британският крал Чарлз Трети няма да пътува през ноември за Египет за присъединяване в интернационалната климатична конференция COP27, написа в. " Сънди таймс ", представен от Българска телеграфна агенция. Това решение е било взето, откакто английската премиерка се е противопоставила на присъединяване му на форума.

Кралят, който е разгорещен бранител на околната среда, имаше желание да произнесе тирада по време на тази среща на върха, отдадена на климата, която ще се организира от 6 до 18 ноември. Но Лиз Тръс е възразила на тези проекти по време на частна визита при новия крал в Бъкингамския замък, състояла се през септември.

Тези вести идват в миг, в който мнозина започнаха да се притесняват, че английската премиерка може да откаже да извършва някои от уговорките, поети от страната в битката с световното стопляне и понижаване на парниковите излъчвания. Миналата седмица бе показан законопроект за смяната или анулация до края на 2023 година на някои закони за отбрана на околната среда, които страната е " наследила " от интервала си на европейско участие. Това точно ускори още повече терзанията в страната по отношение на политиката на Тръс. Освен това в кабинета й има и няколко климатоскептични министри, които имат възражения по задачата за въглероден неутралитет на страната до 2050, както го изисква Парижкото съглашение за климата.

Лиз Тръс също няма да взе участие в конференцията за климата в Египет. На миналата среща, която се организира предходната година в Глазгоу, Чарлз по това време престолонаследник и синът му Уилям участваха. Той е получил и покана за конференцията в Египет, споделя източници от двореца. Но кралят ще обмисли доста съществено стадиите, през които да премине по отношение на първата си задгранична обиколка и срещата на върха за климата не е част от нея, добавя източникът.

В Обединеното кралство всички визити зад граница на членовете на кралското семейство се правят в сходство със препоръките на държавното управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР