Британският крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила се качиха

...
Британският крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила се качиха
Коментари Харесай

Като простосмъртни: Чарлз и Камила пътуват с влак в Германия

Британският крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила се качиха на високоскоростния трен на немските железници " Дойче бан " на път към Хамбург в последния ден от тридневното им държавно посещаване в Германия, съобщи ДПА. 

Кралската двойка, придружавана от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и брачната половинка му Елке Бунденбендер, мина по червен килим на подземния перон на берлинската гара. Двамата се качиха на влака, оцветен в цветовете на немското знаме, и бяха изпратени от доста хора на гарата, събрали се да видят кралската двойка.



Епископът на Хамбург Кирстен Ферс произнесе " Молитвата Ковънтри за помиряване ", написана през 1959 година в едноименния британски град, потърпевш съществено при немските бомбардировки през ноември 1940 година След това хамбургският момчешки църковен хор извърши песента " Иф йе лъв ме " (If Ye Love Me, " Ако ме обичаш " ) на британския композитор Томас Талис (1505-1585 г.), която също е знак на помиряване и вяра.

147-метровата кула на църквата " Свети Николай " е послужила като ориентир за американските и английски бомбардировачи през Втората международна война. На 25 юли 1943 година храмът е бил изумен и понася съществени вреди. Хамбург става през същата година цел на поредност бомбардировки, при които биват убити 35 000 и ранени 120 000 души, напомня ДПА.

По-късно през днешния ден крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила бяха приветствани на централния площад в града Ратхаусмаркт от множеството, събрало се пред кметството, с цел да може да зърне кралската двойка. Британският монарх и неговата брачна половинка отделиха време, с цел да се здрависат с пристигналите да ги поздравят хора, доста от които желаеха и да се снимат с тях.

След това делегацията от високопоставени персони направи обиколка на пристанището в Хамбург, по време на която Чарлз Трети се срещна с напъните, които се поставят от неговата администрация за запазване на климата и на околната среда. Британският крал сподели, че желае да беседва разиска въпроси като декарбонизацията на морската стопанска система, насърчаването на потреблението на възобновима сила и атомна технология и за благоприятстващи климата промени в промишлеността.

След обиколката на пристанището 74-годишният Чарлз и брачната половинка му Камила се чака да приключат визитата си в Хамбург с банкет в тяхна чест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР