Британският художник Филип Колбер откри първа изложба у нас -

...
Британският художник Филип Колбер откри първа изложба у нас -
Коментари Харесай

Кръщелникът на Анди Уорхол впечатлява с първа изложба в София

Британският художник Филип Колбер откри първа галерия у нас - в столичната изложба " Структура ", ул. " Кузман Шапкарев " 9. Тя е озаглавена " Лобстер Ленд " и ще може да се види от феновете на изкуството до 28 март.

Филип Колбер (р. 1979 в Пърт, Шотландия, живее и работи в Лондон) е прочут със своя мултидисциплинарен метод, който му разрешава да сътвори " същински " свят на изкуството. Той твори в региона на живописта, скулптурата, модата и дизайна. Наричан " кръщелника на Анди Уорхол ", Колбер развива традицията на поп-арта и основава модерни разкази, влизайки в разговор с създатели като Ричард Хамилтън, Джеймс Розенкуист и Рой Лихтенщайн, като ги вкарва в цифровата епоха. Колбер основава иконичния бранд " The Rodnik Band ", въодушевен от пост поп-арт придвижването, прави дизайн на мебели и даже " опакова " с винил едно BMW 7 със своята запазена марка - пържени яйца на очи.

Самият създател се дефинира като " нео-поп сюрреалист ", термин, който подчертава както върху хибридния темперамент на изкуството му, по този начин и върху запаметяващата му се персона, изпълнена с комизъм и изненади. Платната му са доста цветни и ярки, показват желанието на художника да подчертае непрекъснатия ни апетит за информация и да разшири оптимално границите на живописта. В своите работи Колбер разяснява и мрачните страни на живота, в частност на консумеристката просвета. Съчетанието сред светлината и мрака е основен детайл в последните му творби. Изкуството му се трансформира в черно огледало на действителността.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР