Британският финансов министър Риши Сунак заяви в понеделник, че коронавирусната

...
Британският финансов министър Риши Сунак заяви в понеделник, че коронавирусната
Коментари Харесай

Лондон призна: Covid епидемията се развива по-зле от най-лошия ни сценарий

Британският финансов министър Риши Сунак съобщи в понеделник, че коронавирусната зараза в Обединеното кралство напредва по-зле от " нашия допустим най-лош сюжет ".

Говорейки по BBC Radio 4, Сунак сподели, че новият локдаун във Англия ще помогне да се предотврати " рецесия " в Националната здравна работа и че тези ограничения ще запазят смъртността от Covid-19 под равнищата, регистрирани по време на първата вълна на пандемията напролет.

Той също по този начин уточни, че английското държавно управление ще се стреми да отстрани четириседмичното блокиране при започване на декември, като това негово изказване идва единствено ден, откакто различен английски министър съобщи, че може да се наложи удължение на локдауна.

В неделя вицепремиерът Майкъл Гоув също съобщи, че блокирането може да бъде удължено.

" Надеждите и упованията ни са, въз основа на всичко, което знаем през днешния ден, че тези ограничения ще бъдат задоволителни, с цел да доведат коефициента на репродукция на ковид (отчитащ броя нови инфекции от един притежател на Covid-19) да доближи равнището, от което се нуждаем, и затова можем да се върнем към диференцирания метод “, сподели Сунак пред Би Би Си радио.

В събота министър председателят Борис Джонсън подреди локдаун на Англия в действие от този четвъртък (3-ти ноември) до началото на декември (2-ри декември), който ход ще натежи в допълнение върху бюджетния недостиг на Англия и английския дълги от 2 трлн. пуанда и евентуално ще докара до нов стопански спад през последното тримесечие на годината.

Риши Сунак също по този начин сподели в днешното си изявление пред Би Би Си, че ще усили финансовата поддръжка за самонаетите, откакто през уикенда той разгласи едномесечно завръщане към държавната стратегия за субсидиране на 80% от заплатите на заети хора, които са краткотрайно съкратени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР