Британският депутат от Консервативната партия Сюела Брейвърман подаде оставка като

...
Британският депутат от Консервативната партия Сюела Брейвърман подаде оставка като
Коментари Харесай

Още една рокада в британското правителство

Британският народен представител от Консервативната партия Сюела Брейвърман подаде оставка като министър на вътрешните работи след единствено шест седмици на поста, оповестява Би Би Си.

В писмо до премиера Лиз Тръс, което самата Брейвърман разгласява в своя " Туитър ", тя отбелязва, че напуща поста си не заради политически разлики, а тъй като е нарушила съществуващите правила, като е изпратила формален имейл от домашния си адрес. Подчертавайки, че това писмо е изпратено до сътрудник, на който тя има цялостно доверие, Браверман означи, че " грешката си остава неточност "

" Работата на държавното управление зависи от способността на хората да поемат отговорност за грешките си ", продължи Брейвърман. " Да се ​​преструваме, че не сме сбъркали, да продължаваме, като че ли никой не вижда, че сме сбъркали, да се надяваме, че всичко вълшебен ще се оправи от единствено себе си е не сериозна политика. " " Направих грешка; поемам отговорност; депозирам оставка. "

Премиерът Тръс беше подложена на язвителни рецензии за своите данъчни начинания, а известността на консерваторите през последните седмици падна до рекордно ниски равнища в историята на социологическите проучвания във Англия.

Брейвърман разкритикува и премиера, подавайки своята оставката. " Имам терзания по отношение на политиката на държавното управление ", написа тя.

" Не единствено, че нарушихме главните обещания, дадени на нашите гласоподаватели, само че също по този начин се колебая, че ще осъществим уговорките, поети в манифеста на нашата акция, като понижаване на общия брой на мигрантите и прекъсване на незаконната миграция, изключително рисковите пресичания (на Английския канал] с дребни лодки ", добави тя.

В къс отговор Тръс благодари на Брейвърман за отличната работа на полицията по време на погребението на кралица Елизабет II и изрази вяра за по-нататъшно съдействие.

Суела Брейвърман стана вторият министър, напуснал кабинета за месец и половина от ръководството на Лиз Тръс. Министърът на финансите Квази Квартенг беше първият предходната седмица, който напусна, откакто не съумя да наложи данъчната промяна, обещана от премиера.

Опозицията одобри оставката на Брейвърман като сигурен знак за неспособността на настоящия кабинет и Консервативната партия да ръководят страната.

Това сигурно е удар за Тръс, като се има поради, че сега Даунинг стрийт обезверено се пробва да показва единение и непоклатимост в държавното управление. От друга страна, този ход даде опция на министър-председателя да назначи един от своите политически съперници - Грант Шапс, в партията за министър и по този метод да се опита да се сдобри с недоволните членове на парламентарната секта на торите.

Това допуска, че Тръс се пробва интензивно да сплоти партията, защото тя стартира премиерството си, като уволни Шапс от поста министър на превоза.

Той беше и един от водещите критици на Тръс на проектите й да отстрани редица налози и по този метод да подтиква икономическия напредък. Правителството на Тръс в никакъв случай не е предоставяло изчисления, оправдаващи тази политика. Пазарите и множеството специалисти смятаха, че това е рецепта за дългова рецесия и в следствие множеството от предложенията на държавното управление скоро бяха оттеглени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР