Британският актьор Майкъл Гамбън, известен най-вече с ролята на Албус

...
Британският актьор Майкъл Гамбън, известен най-вече с ролята на Албус
Коментари Харесай

Почина Дъмбълдор от „Хари Потър“

Британският артист Майкъл Гамбън, прочут най-много с ролята на Албус Дъмбълдор в шест от осемте кино лентата за Хари Потър, умря в болница на 82-годишна възраст, заяви фамилията му.

Гамбън е притежател на четири телевизионни награди БАФТА по време на десетилетната си актьорска кариера в малкия екран, киното, радиото и театъра, която се увенчава с обичаната му роля на шефа на магьосническото учебно заведение Хогуортс в поредицата за Потър.

Играе и френския детектив Жул Майгре в сериала на ITV " Maigret ", както и в сериала на Би Би Си " The Singing Detective ".

В изказване, направено от името на госпожа Гамбън и сина ѝ Фъргюс Гамбън, се споделя: " Съкрушени сме да съобщим за загубата на сър Майкъл Гамбън. "

" Любимият брачен партньор и татко Майкъл умря спокойно в болничното заведение, със брачната половинка си Ан и сина си Фъргюс до леглото си, след прекарана пневмония. "

Завършен артист на сцената и екрана, като в своята шест десетилетия траяла кариера завоюва награди " Оливие ", " БАФТА " и " Еми ".

Той дебютира като артист в постановката на " Отело " в Дъблин през 1962 година, бързо се причислява към Националния спектакъл в Лондон и продължава да работи на подиуми в Обединеното кралство, Ню Йорк и Германия.

Неотдавна сър Майкъл се появи във кино лентата " Fortitude " на Sky Atlantic и в биографичния филм за Джуди Гарланд.

Бившият водещ на предаването " Топ Гиър " Джереми Кларксън беше измежду първите, които показаха почитта си към артиста, като написа в X: " Толкова ми е тъжно да чуя, че Майкъл Гамбън е умрял.

" Той беше извънредно занимателен и подобен необикновен посетител, че даже кръстихме един от завоите на негово име. "

Кларксън се базира на присъединяване си в автомобилното предаване на Би Би Си, където един от завоите на тестовата писта, която използваха, беше наименуван Гамбън, откакто той едвам не прекатурна " автомобила на рационална цена ", който караше там. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР