Британските здравни власти посъветваха хората, които не се чувстват добре

...
Британските здравни власти посъветваха хората, които не се чувстват добре
Коментари Харесай

Сериозен ръст на хоспитализираните с Covid-19 и грип във Великобритания

Британските здравни управляващи посъветваха хората, които не се усещат добре по време на празниците, да остават по домовете си и да заобикалят контакти с други семейства. Това става на фона на увеличаващите се случаи на болести от сезонни грипове и Covid-19, както и на растящите случаи на скарлатина при децата, заяви БНР.

От Агенцията за здравна сигурност акцентираха значимостта от имунизиране. Сезонните грипове и Covid-19 водят до съществени болести и даже смъртни случаи измежду най-уязвимите, ето за какво рекомендацията е хората, които не се усещат добре, да заобикалят контакти, с цел да не се популяризира болестта по време на Коледните празници и Нова година, когато повече хора се събират на едно място.

Болниците и интензивните отделения регистрират огромно повишаване на броя на приетите в болница с Covid-19 и грип. Най-много приети в болница има в Североизточна Англия и измежду възрастовата група над 85 години. Доста е висок и процентът на грипни болести и измежду децата до 5 години. Има огромна паника и поради бактериалната зараза, която към този момент лиши живота на 24 деца на територията на цялото Обединено кралство, откакто през вчерашния ден бе обявено за нови 5 смъртни случаи.

Между 12 септември и 18 декември са регистрирани съвсем 27 500 случаи на скарлатина. От началото на декември се следи огромно увеличеине на случаите на отсъстващи от учебно заведение, поради болести от всевъзможен темперамент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР