Британските власти предупредиха националистическия босненски сръбски лидер Милорад Додик да

...
Британските власти предупредиха националистическия босненски сръбски лидер Милорад Додик да
Коментари Харесай

Британските власти предупредиха Додик да не си измисля, че Лондон заплашва Република Сръбска

Британските управляващи предизвестиха националистическия босненски сръбски водач Милорад Додик да „ не си измисля подправени закани “ от Лондон, които, съгласно управляващите на Обединеното Кралство, са част от предизборната му акция преди вота в Босна и Херцеговина (БиХ) през октомври, написа електронното издание Sarajevo Times.
Додик, президент на Република Сръбска (РС) – един от ентитетите в БиХ, упреква Англия, че изпраща разследващи данни на управлението на босненските мюсюлмани с желание да повлияе на предизборната акция , написа прозападното електронно издание.
В преднамерено известие английското посолство в Сараево съобщи, че е доста разочаровано от обстоятелството, че президентът на районен съд непрекъснато сочи Обединеното кралство като опасност за сръбската част на страната.
Според мненията на Reuters фабрикацията на подправени закани може и да донесе спомагателни гласове за Додик, само че ще нанесе дълготрайни вреди върху връзките с английската страна.
Sarajevo Times прецизира, че всичко стартира при започване на предишния месец, когато от министерството на защитата на Англия оповестиха, че изпращат 40 военнослужещи в БиХ, които ще се причислят към миротворците от Европейския съюз в Босна.
През юни The New York Times, базирайки се на документи от военното ведомство в Лондон, написа, че английските бойци ще бъдат изпратени, с цел да предотвратят интервенция на Русия в идните избори в БиХ, съобщи Фокус.
Тогава Додик съобщи, че този акт граничи с инвазия на страната. Според неговите думи „ 40 английски специалисти, преоблечени във военни униформи, идват в БиХ, с цел да подслушват, следят и генерират информация за медиите “.
От посолството на Англия отхвърлиха обвиняванията на водача на босненските сърби като „ неуместна доктрина на конспирацията “ и отсякоха, че Обединеното кралство ще продължи да изпраща бойци за задачата на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР