Британските власти предлагат на европейците сумата от 2000 британски паунда,

...
Британските власти предлагат на европейците сумата от 2000 британски паунда,
Коментари Харесай

Великобритания дава 2000 паунда на европейците, за да си тръгнат

Британските управляващи оферират на европейците сумата от 2000 английски паунда, с цел да изоставен непринудено Обединеното кралство, месеци преди да изтече периода за кандидатстване за статут на уседналост, написа английският вестник Guardian.

От 1 януари жителите на Европейски Съюз тихомълком са добавени към държавна скица за непринудено връщане в родните им страни. Сумата включва пари за самолетни билети и финансова помощ за преместването, намиране на жилище или пускане на личен бизнес и доближава до 2000 паунда. Програмата от дълго време съществува за имигранти от други елементи на света, само че е била разширена особено за европейски жители, напомня изданието The Brussels Times.

Специалистите, работещи в помощ на уязвимите европейци във Англия, обявиха, че предлагането на пари за завръщане вкъщи опонира на изказванието на държавното управление, че прави всичко допустимо, с цел да насърчи чужденците да се записват за статут на уседналост. Европейците, които изберат да останат, имат период до 30 юни, с цел да аплайват за статут на уседналост и да продължат да работят в Обединеното кралство. Ако изтърван периода, те ще се смятат за нелегално пребиваващи и може да станат обект на наказателно гонене.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Броят на източноевропейците, живеещи във Англия, се...

Някои от най-уязвимите жители на Европейски Съюз занапред ще решат статута си. Сериозен проблем остават пречките при кандидатстването и закъсненията при вземането на решения в Министерството на вътрешните работи. Британските управляващи излъчват смесени сигнали, като от една страна дават опция за приемане на статут на уседналост, а от друга – доброволното овакантяване на страната. Ето за какво по никакъв начин не е несъмнено, че правата на уязвимите европейци ще бъдат предпазени след Брекзит.

За държавната стратегия за непринудено овакантяване на Англия излиза наяве след изследване на Съвместния съвет за богатство на имигрантите, който предизвестява, че хиляди основни европейски служащи в обществения бранш, строителството, производството и селското стопанство рискуват да изгубят законното си право да останат във Англия. От 295 интервюирани, се оказва, че всеки седми не е наясно какво съставлява програмата за статут на уседналост, всеки трети не е чувал за нея и не знае, че има краен период за кандидатстване. Повечето анкети са извършени сред януари и март предходната година.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Англия няма да позволява нискоквалифицираната работна ръка от чужбина и ще изисква от всички р...

" Ако даже дребна част от жителите на Европейски Съюз не съумеят да аплайват в точния момент, десетки хиляди ще изгубят статута си за една нощ. Без незабавни дейности секторът на обществените грижи евентуално ще бъде унищожен ", се показва в отчета.

Проучването приканва неотложно да се отстрани крайния период за приемане на статут на уседналост от европейците, които автоматизирано да получат правото да останат във Англия, а управляващите да спрат враждебните си политики по отношение на тях.

Докладът показва " мощно подвеждаща картина на програмата за статут на уседналост от Европейски Съюз ", защото разчита на " изследване измежду по-малко от 300 души, извършено преди година ", съобщи английският държавен секретар по въпросите на имиграцията и граничния надзор Кевин Фостър. По думите му по програмата е извънредно сполучлива, като към този момент съвсем 4,9 млн. души са подали документи, с цел да останат на Острова. Фостър приканва всички, които имат право, да аплайват в този момент и да защитят правата си. В случай на потребност, искащите могат да получат спомагателна информация онлайн и по телефона.

Говорител на Министерството на вътрешните работи съобщи, че някои хора могат да изберат да не аплайват за статут на уседналост и да не желаят да останат във Англия. Ето за какво министерството уведомява с писмо жителите на Европейското икономическо пространство, които желаят да изоставен Обединеното кралство, че могат да бъдат финансово подкрепени за това.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР