Британските власти обявиха, че ще депортират сирийски мигрант в България.

...
Британските власти обявиха, че ще депортират сирийски мигрант в България.
Коментари Харесай

Великобритания планира да експулсира сирийски мигрант в България

Британските управляващи оповестиха, че ще депортират сирийски мигрант в България. 20-годишният Мохамед Мирзо от Алепо достигнал до страната ни, а преди няколко месеца отпътувал за Кардиф. Ако мигрантът желае да подаде молба за леговище обаче, той би трябвало да бъде върнат в първата страна от Европейския съюз, в която е дошъл, т.е. България, постанови английското министерството на външните работи.

След като домът на Мирзо в Алепо бил опустошен при въздушен удар, по-голямата част от семейстовото му съумяла да стигне до Кардиф. Преди няколко месеца Мохамед Мирзо съумял да се причисли към роднините си, като платил хиляди евро, с цел да бъде трансфериран скрито на Острова с камион. Пристигайки в Кардиф, той неотложно изискал леговище. Говорител на министерството на вътрешните работи обаче съобщи, че той би трябвало да изиска леговище в първата страна от Европейския съюз, в която е дошъл, а имено България.

Англия се гордее с историята си на даване на отбрана, на тези които имат потребност, само че е заслужено да не понасяме бремето за молби за леговище, които би трябвало да бъдат обсъждани от други страни, посочи представителят.

Сириецът обаче съобщи, че се опасява да се върне в България, където е бил третиран като животно, по неговите думи. Той добави, че там е бил задържан, били са го и са му взели всички пари и мобилния телефон.

Около 10 000 души подписаха петиция за оставането на Мирзо в Уелс, а депутати от Кардиф приканиха вътрешния министър Амбър Ръд да се намеси в тази ситуация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР