Британските търговски вериги Sainsbury`s и Asda подготвят сливане за 13.3

...
Британските търговски вериги Sainsbury`s и Asda подготвят сливане за 13.3
Коментари Харесай

Сливане за $18.3 милиарда създава най-голямата търговска верига на Острова

Британските търговски вериги Sainsbury`s и Asda приготвят обединение за 13.3 милиарда паунда (18.33 милиарда долара), с цел да основат най-голямата английска верига супермаркети по пазарен дял, изпреварвайки сегашния водач Tesco.

Sainsbury`s на процедура купува Asda, която е благосъстоятелност на американския колос Walmart, за 7.3 милиарда паунда (10 милиарда долара), като заплаща 2.98 милиарда паунда в брой и 4.3 милиарда паунда под формата на акции.

 Tesco редуцира 1200 чиновници
Най-голямата верига супермаркети на Острова редуцира 1200 чиновници

Решението е част от проекта за преструктуриране

Сделката ще сътвори гигантска верига супермаркети с оборот за 51 милиарда паунда, 2800 магазина и 330 000 чиновници. Тя ще е не едно равнище или даже ще превъзхожда сегашния пазарен водач на Острова Tesco.

Комбинираното сдружение ще спечелило въздействие с доставчиците, което би могло да му помогне да се конкурира с Amazon.com и да държи разноските си под надзор в миг, когато главните хранителни вериги са изправени пред възходяща опасност от немските дискаунтъри Lidl и Aldi.

 Aldi и Lidl притискат от ден на ден пазара във Англия
Две немски вериги супермаркети завземат пазара във Англия

Пред " огромните четири " не се обрисува елементарно бъдеще в битката с немските дискаунтъри

Комбинацията е забавна, защото Sainsbury`s има мощни позиции и доста обекти в южната част на Англия към Лондон и е насочена към клиенти с по-високи приходи, до момента в който Asda разполага с доста магазини в северната част на страната и разчита основно на клиенти с по-скромни благоприятни условия.

" Това е трансформационна опция да се сътвори нова мощ в търговията на дребно в Обединеното кралство. Това ще сътвори бизнес, който е по-динамичен, по-приспособим, по-устойчив и ще има още по-голям принос за стопанската система на Англия ", съобщи изпълнителният шеф на Sainsbury`s Майк Купе.

 Британците харчат 1 от всеки 8 паунда за храна в Lidl и Aldi
Британците харчат 1 от всеки 8 паунда за храна в две немски вериги

2/3 от живеещите на Острова пазарят от тях

Компанията чака синергии за най-малко 500 млн. паунда, само че сливането няма да докара до затваряне на магазини.

Sainsbury`s също регистрира мощни финансови резултати за миналата финансова година. Основната облага преди налози е повишена с 1.4% до 589 млн. паунда (811 млн. долара), надхвърляйки упованията на анализаторите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР