Британските спецслужби смятат, че са установили местонахождението на секретната руска

...
Британските спецслужби смятат, че са установили местонахождението на секретната руска
Коментари Харесай

Британското разузнаване разкри коя е руската лаборатория, произвела Новичок

Британските спецслужби считат, че са открили местонахождението на секретната съветска лаборатория, произвела нервнопаралитичния газ " Нивочок ", който беше употребен за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия, твърди в. " Таймс ".

Изданието се базира на свои държавни и разследващи източници, съгласно които лабораторията, произвела " Новичок ", е открита благодарение на " теоретичен разбор и разследваща информация ".

" Таймс " твърди още, че разузнаването е знаело за съществуването на лабораторията още преди нападението над Скрипал, което се случи на 4 март.

Според източниците на изданието не може да се каже къде тъкмо е лабораторията, само че има висока степен на сигурност, че отровата е създадена в Русия.

Те също по този начин считат, че там са били осъществявани опити дали " Новичок " може да бъде употребен за нападение. Вчера Лондон отхвърли следствието по отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал да се организира взаимно с Москва. Тогава представителя на Англия в Организацията за възбрана на химическите оръжия Джон Фого дефинира този сюжети като " извращение ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР