Британските специални служби са отразили през миналата година 54 млн.

...
Британските специални служби са отразили през миналата година 54 млн.
Коментари Харесай

Великобритания отразила 54 млн. кибер атаки през 2017

Британските специфични служби са отразили през предходната година 54 млн. кибер офанзиви и са свалили 120 хиляди подправени уеб страницата съгласно отчет на Националния център по кибер сигурност (National Cyber Security Centre, NCSC), представен от „ Файненшъл таймс “.

Документът ще бъде оповестен през днешния ден. Авторите акцентират, че засичането на офанзивите и отстраняването на уеб страниците е станало благодарение на защитната система Great British Firewall, която планува включване на стратегия за пречистване на мрежовия трафик. Чрез нея са били предотвратени с 2% повече фишинг и вирусни офанзиви във Англия спрямо данните към юли 2016 година

Според отчета множеството сходни закононарушения се правят от „ враждебни държавни субекти “, а групировките желаят да печелят от продажбата на персонални данни или от достъпа до банкови сметки, предава ТАСС.

В отчета са представени думите на техническия шеф на NCSC Йън Леви, че през днешния ден е „ нереалистично да се мисли, че кибер престъпността може да бъде победена “. Но центърът ще се стреми да основава на кибер пиратите оптимално доста проблеми, тъй че работата им да стане нерентабилна и по-рискована.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР