Британските служби откриха по какъв начин са били заразени с

...
Британските служби откриха по какъв начин са били заразени с
Коментари Харесай

Откриха източника на „Новичок”

Британските служби откриха по какъв метод са били инфектирани с нервнопаралитично вещество „ Новичок” двамата английски жители, открити в безсъзнание месеци след аферата „ Скрипал”, съобщи „ Скай нюз”.

Чарли Роули оцеля след до момента с „ Новичок”, само че неговата 44-годишна другарка почина. Службите оповестиха, че веществото, с което двамата са били инфектирани, е открито в бутилка в дома на мъжа. Разследването по случая продължава.

Полицията желае да откри дали веществото, озовало се някак си в дома на британеца, е от същата партида, с която бяха нападнати някогашният съветски сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия. И двамата оцеляха при офанзивата.

Британските служби считат, че двамата английски жители инцидентно са били натровени с „ Новичок”, те не са били директна цел. Семейство Скрипал обаче бе точно такава. Лондон упрекна Москва за съществуването на „ Новичок” на английска земя и изиска пояснение. Русия отхвърли да има пръст в случилото се на Острова и упрекна британците в провокация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР