Британските регулаторни власти наложиха днес на социалната мрежа Фейсбук глоба

...
Британските регулаторни власти наложиха днес на социалната мрежа Фейсбук глоба
Коментари Харесай

Ето с колко глобиха ФБ заради скандала с личните данни

Британските регулаторни управляващи постановиха през днешния ден на обществената мрежа Facebook санкция от 500 000 паунда (644 000 долара) по тази причина, че не е съумяла да отбрани персоналните данни на своите консуматори във връзка със абсурда с аналитичната компания Кембридж Аналитика, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Глобата е най-високата допустима, която може да се наложи в страната в тази област.

Регулаторният английски орган за отбрана на персоналните данни в областта на връзките и информацията (Бюрото на комисаря по информацията - Information Commissioner`s Office) е установил, че сред 2007 година и 2014 година Facebook обработвал персонална информация за потребителите си непочтено, като е дал на разработчици на приложения достъп до персонални данни, без за това да бъдат осведомени засегнатите хората. Това значи, че данните на към 87 милиона души са били употребявани без тяхното познание. Според регулаторния орган след това някои от данните са били споделени с други организации, включително и групата Ес Си Ел груп, която е била обвързвана с Кембридж Аналитика и измежду чийто клиенти е била предизборната акция на Доналд Тръмп преди две години.

Глобата няма да тормози доста Facebook. През второто тримесечие компанията генерира доходи от 100 000 $ на минута. Така че ще са й нужни по-малко от седем минути, с цел да събере задоволително пари и да заплати санкцията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР