Британските рафтове на супермаркетите може скоро да останат празни, тъй

...
Британските рафтове на супермаркетите може скоро да останат празни, тъй
Коментари Харесай

Великобритания и новия щам: Хаос на „Хийтроу“, фериботите не плават, рафтовете в магазините опустяват

Британските лавици на супермаркетите може скоро да останат празни, защото френската възбрана поради новия вариант на за английски камиони би трябвало да спре континенталните превозвачи, доставящи жизненоважни празнични хранителни ресурси. За това предизвестиха шефовете на промишлеността, представени от „ Мейл Онлайн “.
На царува безпорядък, защото всички пасажери се пробват да се натъпкат в последния полет до Дъблин, откакто повече от дузина страни не разрешават всички полети от Англия. Тълпи от хора се събраха на терминал 5 в „ Хийтроу “, очаквайки актуализации на полета, за който се твърди, че е свръхрезервиран и трябваше да излети в 20:55 ч. до Дъблин.
е затворено за всички товарни транспортни средства, напускащи Обединеното кралство за идващите 48 часа, откакто Франция наложи възбрана за входящи пътувания след мутантния вариант на Covid-19, който потопи Лондон и Югоизтока в равнище Четири. Все отново превозвачите, идващи във Англия от Франция, ще бъдат позволени, само че има опасения, че водачите на камиони няма да пътуват, с цел да избегнат „ изолацията “ във Англия. Около 10 000 камиона дневно пътуват през Дувър, което съставлява 20% от всички артикули, доставяни и продавани във Англия.
Съществуват и опасения, че хаосът може да наруши доставките на коронавирусната за Обединеното кралство, създадена в Белгия - с военни самолети, готови да доставят посредством въздушни транспорти, в случай че възбраната продължи повече от 48 часа.
Премиерът ще организира през днешния ден договаряния за спешната обстановка с министрите, до момента в който ръководи държавната комисия за изключителни обстановки на фона на предизвестията за „ обилни разстройства “ към пристанищата.
Страни, сред които Франция, Германия, Италия, Нидерландия, Белгия, Полша, Австрия, Дания, Ирландия и България, оповестиха ограничавания на пътуванията във Англия след експлоадирането на новия вариант в Югоизточна Англия.
80 служащи, пътували до Дувър от Уест Мидландс с рейс, с цел да се приберат за Коледа, в този момент са в невъзможност най-малко за идващите два дни без да има къде да отседнат, защото всички хотели са затворени.
Но министърът на превоза Грант Шапс съобщи, че имунизациите няма да бъдат наранени от възбраната за пътешестване.
Изпълнителният шеф на Федерацията за храни и питиета Ян Райт съобщи: „ Нарушеният товарен трафик от Англия до Франция има капацитет да аргументи съществени разстройства в доставките на пресни храни във Англия и износа на храни и питиета в страната. Правителството би трябвало доста незабавно да убеди френското държавно управление да освободи товарите от своята възбрана. "
 Десетки пасажери от Англия пренощуваха на летищата в Германия Десетки пасажери от Англия пренощуваха на летищата в Германия
Десетки пасажери от полети от Англия, които дойдоха в Германия, бяха принудени да прекарат нощта на летищата в страната в оч...
Италианските управляващи оповестиха, че мутантният вариант е открит при пасажер, който неотдавна се е завърнал в страната от Англия.
Търговските потоци могат да бъдат съществено нарушени, а пасажерите в цяла Европа могат да останат блокирани в последните дни до Коледа.
Андрю Опи, шеф на BRC по въпросите на храните и устойчивостта, съобщи, че всяко „ дълготрайно “ спиране ще бъде проблем в интервала до края на преходния интервал от Брекзит на 31 декември.
„ Малко превозвачи ще са подготвени да изпратят камиони и водачи до Обединеното кралство без гаранция, че могат да се върнат в Европейски Съюз навреме “, сподели той. „ Това е основен път за доставка на пресни артикули по това време на годината “.
Първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че е " неотложно " държавното управление на Обединеното кралство да изиска удължение на преходния интервал за Брекзит.
 Според специалист новият вариант на ковид визира главно хора под 60г. Според специалист новият вариант на ковид визира главно хора под 60г.
Новият вариант на ковид визира главно хора под 60-годишна възраст. Няма доказателства към момента, че той трансформира тежестта и хода на па...
Германия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, разгласи, че привиква през днешния ден незабавни договаряния, с цел да координира реакцията на 27-те страни-членки на блока. Това стана откакто ирландското държавно управление съобщи, че постанова 48-часова възбрана за полети от Англия, а фериботите ще бъдат лимитирани единствено до товарни транспорти. Нидерландия съобщи, че ще спре полетите от Англия най-малко до края на годината, а Белгия наложи 24-часова възбрана за полети и железопътни връзки, до момента в който оцени обстановката. Италия не разрешава влизането в страната на всеки, който е бил във Англия през последните 14 дни и полетите са неразрешени до 6 януари, а Австрия, Чехия, Салвадор, Турция и Канада също постановиха нови ограничавания. Страните реагираха, откакто господин Джонсън разгласи в събота, че новият вид е до 70% по-преносим от първичния вариант и вкара Лондон и елементи от Югоизточна и Източна Англия в двуседмично коледно заключване, с близо 18 милиона в ново равнище 4. Здравният секретар Мат Ханкок призна, че новият вид на ковид е „ отвън надзор “ и сподели, че новите ограничавания може да се наложи да останат в действие месеци наред.
Загрижеността по отношение на бързото разпространяване на заболяването беше подчертана с публикуването на последните публични данни, показващи, че има още 35 928 лабораторно доказани случая на ковид във Англия към 9:00 часа в неделя. Милиони хора бяха принудени да анулират празничните си проекти, като Джонсън на процедура анулира Коледа за тези от равнище 4. В останалата част на Англия облекчаването за Коледа е мощно лимитирано, като на семействата е разрешено да се събират единствено за един ден - самата Коледа - вместо плануваните пет дни, а Шотландия и Уелс също лимитират коледните облекчения до един ден.
Услугите от Амстердам, Брюксел и Лил до Лондон също няма да се движат в наши дни, само че влаковете от Париж до Лондон не престават да работят.
Засега няма данни за това по какъв начин новия вариант на ковид въздейства върху смъртността, съобщи представителят на в Русия.
СЗО предлага на страните да проучват рисковете от новия вариант на ковид и да вземат лични решения за въздушните пътувания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР