Британските морски власти съобщиха в петък, че разследват доклад за

...
Британските морски власти съобщиха в петък, че разследват доклад за
Коментари Харесай

Британските власти разследват нов инцидент с кораб край Йемен

Британските морски управляващи оповестиха в петък, че проверяват отчет за случай на 50 морски благи северно от йеменското пристанище Мока покрай протока Баб ел-Мандеб в южния завършек на Червено море, предава Ройтерс.

Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO) заяви, че също е получила отчети за случай на към 60 морски благи югозападно от Ходейда , друго йеменско пристанище. Засега не е ясно дали случаите са свързани.

UKMTO посъветва корабите да минават с нараснало внимание и да рапортуват за всяка подозрителна активност, само че не даде незабавно спомагателни детайлности за случаите.

Свързаните с Иран йеменски хуси и от началото на войната сред Израел и Хамас в Газа преди повече от два месеца, засилвайки страховете от по-широк спор в Близкия изток.

Хусите, които ръководят огромна част от Йемен, споделят, че офанзивите им са проява на поддръжка за палестинците и дадоха обещание, че, до момента в който Израел спре офанзивата си в Газа, ръководена от Хамас.

Късно в четвъртък хусите обявиха, че, като са го блъснали непосредствено с дрон. и сподели, че корабът не е бил ударен.

По-късно бе обявено и за, на борда на който. Не оповестява дали става дума за дейности на йеменските хуси или за пиратско нахлуване.
 Ракета на хусите удари търговски танкер край Йемен
Ракета на хусите удари търговски танкер край Йемен

Няма данни за починали и ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР