Британските късокосмести котки са интелигентни и обичливи. Те са толерантни

...
Британските късокосмести котки са интелигентни и обичливи. Те са толерантни
Коментари Харесай

Тази порода котки са невероятно интелигентни и гальовни

Британските късокосмести котки са интелигентни и обичливи. Те са толерантни към деца и кучетата, което ги прави отлични фамилни котки.

Харесват личната си компания и могат да се забавляват независимо, когато останат без стопанина си у дома.

Положителни качества:

Те са гальовни и се привързват към хората и другите животни. Британските късокосмести котки не търсят непрестанно внимание от индивида и са по-тихи, в сравнение с ориенталските породи, нито са по този начин любознателни, с цел да си навличат проблеми като тях!

Характеристика:

Британската късокосместа котка има къса гъста четина и също по този начин гъст подкосъм. Характерна е с кръглата си глава и огромните си кръгли очи. Ушите са с леко заострени връхчета и отдалечени. Нейните черти я вършат известна порода за присъединяване в котешки шоута. Британската късокосместа е най-популярната котешка порода във Англия до 1999 година, когато е сменена от Сиамската котка. Има спокоен, балансиран темперамент, интелигентна и чистоплътна е, елементарно се приспособява и се схваща с деца, кучета и други домашни любимци. Докато притежателите им са на открито те избират да спят.

Тегло:

Мъжки от 4 до 8 кг.

Женски от 3 до 5.5 кг.

Хигиена:

Една от аргументите английската късокосместа котка да се радва на такава известност през ХХ век е, че козината й не се нуждае от съвсем никакво разресване. Тя е къса и гъста, а котката може сама да се грижи за себе си. По отношение на тях, както и при всички котки, се предлага постоянна имунизация и проучване за паразити.

Произход и история:

Британската късокосместа котка е несъмнено най-популярната чистокръвна порода котки в Обединеното кралство. Въпреки че първите писмени свидетелства за нея датират от началото на века, породата съществува от епохи. Разнообразната им багра, също както и ошарването на козината, са резултат от селективното отглеждане на най-хубавите екземпляри улични котки през XIX век и от продължаващите старателни старания по развъждането им до ден сегашен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР