Британските домакинства са изправени пред сериозни разходи поради нарастващата инфлация,

...
Британските домакинства са изправени пред сериозни разходи поради нарастващата инфлация,
Коментари Харесай

Експерти: Катастрофален спад в жизнения стандарт във Великобритания

Британските семейства са изправени пред съществени разноски заради възходящата инфлация, енергийната рецесия и плануваното нарастване на налога върху националното обезпечаване, обявиха пред Sky News eксперти от Resolution Foundation (RF), самостоятелен мозъчен концерн, написа Агенция "Фокус ".

Според експертитe оптималната цена на горивото в страната ще се увеличи с 500 паунда годишно, а банкрутът на енергийните компании ще добави още 100 лири към сметките на потребителите.

Допълнителната данъчна тежест ще отнеме от жителите на кралството 600 паунда от горната страна. Подобни непропорционални разноски ще ударят фамилии с ниски приходи, които харчат по-голямата част от парите си за погашение на сметките си за ток, се споделя в публикацията.

Както означават специалистите на RF, растежът на заплатите не е в унисон с инфлацията. До края на 2022 година междинната работна заплата ще бъде единствено с 0,1 на 100 повече от сегашната. В същото време през ноември показателят на потребителските цени във Англия се увеличи до 5,1%, а през октомври беше 4,2%.

Изпълнителният шеф на мозъчния концерн Торстен Бел е уверен, че храните, стоките и услугите ще продължат да нарастват на фона на стагнацията на приходите на популацията. Спадът на покупателната дарба ще бъде толкоз пагубен, сподели той, че държавното управление надали ще успее да избегне намесата за превъзмогване на рецесията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР