Британските депутати гласуваха днес в подкрепа на предложение към правителството

...
Британските депутати гласуваха днес в подкрепа на предложение към правителството
Коментари Харесай

Британският парламент гласува за предоговаряне на точка от споразумението за Брекзит

Британските депутати гласоподаваха през днешния ден в поддръжка на предложение към държавното управление да размени така наречен защитен механизъм за северноирландската граница с различна мярка, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
 Мей желае да предоговори съглашението за Брекзит
Поправката, импортирана от авторитетния закостенял народен представител Греъм Брейди, бе призната с 317 против 301 гласа.

Целта на този защитен механизъм е да бъде избегнато връщането на твърда граница сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.

Тя ускорява позициите на премиера Тереза Мей, когато се върне в Брюксел да опита да предоговори договорката за Брекзит - нещо, което Европейски Съюз изключва като вид.

Такава позиция беше изразена и незабавно след гласуването. 

Споразумението сред Европейски Съюз и Обединеното кралство за Брекзит не предстои на предоговаряне, съобщи представител на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. 

" Предпазният механизъм е част от съглашението за излизане, което не предстои на предоговаряне ", уточни представителят.

При гласуването си довечера депутатите отхвърлиха 6 от 7-те препоръчани ремонти в съглашението за Брекзит. Беше решено да не се отсрочва датата за Брекзит - 29 март, беше отхвърлено предлагането за втори референдум, както и това Шотландия да не бъде извеждана от Европейски Съюз срещу волята на народа ѝ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР