Британски министър ще посети тази седмица Тайван за търговски разговори

...
Британски министър ще посети тази седмица Тайван за търговски разговори
Коментари Харесай

Планове на британски министър за Тайван разгневиха Пекин

Британски министър ще посети тази седмица Тайван за търговски диалози и ще се срещне с президентката Цай Ингвен, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

От английското министерство на външната търговия оповестиха, че по време на двудневната си аудиенция Грег Хандс, заместник-министър на търговията и член на Народното събрание, ще се срещне с Цай и дружно с нея ще бъде хазаин на 25-ите годишни британско-тайвански търговски диалози. " Персоналното посещаване в Тайван е явен сигнал за желанието на Обединеното кралство да ускори британско-тайванските търговски връзки. Подобно на Обединеното кралство Тайван е корав последовател на свободната и честната търговия, учредена на разпоредбите на международната система за търговия ", се споделя в изказването.

Тази поредна демонстрация на връзки на високо ниво сред западно държавно управление и островната страна провокира следващата гневна реакция на държавното управление в Пекин. Комунистически Китай счита управлявания демократично Тайван за своя отделила се провинция.

От Пекин представител на китайското външно министерство съобщи, че Китай изрично възразява против всяка форма на публични контакти сред страна, с която поддържа дипломатически връзки, и Тайван. " Призоваваме Англия да спре [...] да изпраща неправилни сигнали към сепаратистките сили за самостоятелност на Тайван ", акцентира представителят.

Според известието на министерството на търговията Хандс ще се срещне също с тайванския основен търговски договарящ Джон Дън и с министъра на стопанската система Ван Мейхуа.

От министерството на стопанската система в Тайпе отхвърлиха коментар, като единствено означиха, че срещите ще бъдат при закрити врата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР