Британски журналисти от The Times показват едностранчив поглед към политиката,

...
Британски журналисти от The Times показват едностранчив поглед към политиката,
Коментари Харесай

На украинската фронтова линия: „Ако руската армия е на нашата граница, нека се страхува“

Британски публицисти от The Times демонстрират тесногръд взор към политиката, пишейки репортаж за събития в Източна Украйна: мирните съглашения са достижения на Франция и Германия, а плануваните военни учения на съветска територия са ескалация от страна на нападателна Москва. В украинските окопи бойците, естествено, показват висок военен дух.
Гумените ботуши на украински бойци хлопаха, до момента в който вървяха през калните окопи, напомнящи за Първата международна война. На 800 метра проруски сепаратисти ги следиха от позициите си в руините на учебното заведение.
Повече от 14 000 души починаха в Донбас, откогато избухнаха боеве в Източна Украйна преди седем години. Най-големият град в този минен район, Донецк, е учреден през 19 век от предприемач от Уелс. Мирното съглашение, уредено от Франция и Германия през 2015 година, постави завършек на огромните военни дейности, само че насилието не е спряло изцяло.
Сега, когато Русия е съсредоточила хиляди бойци на източната граница на Украйна и в анексирания през 2014 година Крим, има злокобни признаци за завръщането на тези черни дни. Украйна споделя, че 27 от нейните бойци са починали на източния фронт тази година. Това са повече от половината от загубите през 2020 година
Войници, намиращи се в близкото до фронтовата линия село Пески, настояват, че сепаратистките обстрели се ускоряват. Някои споделят, че ясно са чували звуците на движещи се танкове. „ Те приготвят пълномащабна атака и по тази причина ние също се окопаваме “ - сподели украинският боец Владислав. - " Те не са трансферирали войски тук на вятъра. "
 Американско издание: Готова ли е Украйна за съветска инвазия в Донбас? Американско издание: Готова ли е Украйна за съветска инвазия в Донбас?
Експерти предизвестяват: чака ни доста гореща пролет 2021 година Макар да е ясно, че Киев няма да може да завоюва при всеки сюжет, включително..
Според него бойците с неспокойствие чакат пролетното стопляне. „ По-добре е през зимата, тъй като можем да ги забележим по какъв начин се движат. Но листата скоро ще се появят на дърветата и няма да можем да ги следим ясно. "
В ранните години на спора неприятно финансираната украинска войска претърпя големи загуби, губейки значими борби за летището в Донецк и стратегическите железопътни възли.
Но по-късно тя стана по-силна, откакто получи американски ПТРК Javelin и турски бойни дронове. Фронтовите бойци обаче споделят, че се бият с оръжия от трето потомство, до момента в който сепаратистите разполагат с военно съоръжение от пето потомство.
Но духът във войските към момента е военен. „ И какво, в случай че съветската войска е тук? Те са същите хора като нас ” - споделя боец на име Александър. - " Те би трябвало да се опасяват, а не ние. "
Вчера (18 април) Русия осъди Турция за доставки на безпилотни самолети за Украйна, заявявайки, че това " не способства за спокойно споразумяване на казуса ". Москва твърди, че не има намерение да нападна и че има цялостното право да движи войските си, както желае. Висш водач на Кремъл обаче съобщи тази седмица, че Русия ще пази своите жители в Донбас, в случай че Украйна се опита да го вземе със мощ. От 2019 година Русия е издала над 400 000 паспорта в района.
 Журналисти от Съединени американски щати прикрито фотографирали полеви лагер на съветски военни покрай Украйна (ВИДЕО) Журналисти от Съединени американски щати прикрито фотографирали полеви лагер на съветски военни покрай Украйна (ВИДЕО)
На Киев и Запада не дава покой информацията за придвижването на съветските войски покрай границата с Украйна. Журналистите на Sky News реши...
Днес (19 април) украинският президент Зеленски би трябвало да се срещне с френския президент Макрон, с цел да разиска спора. Неговият външен министър Дмитро Кулеба през вчерашния ден упрекна Русия, че " намерено заплашва Украйна с война и заличаване на украинската държавност ".
В калните окопи бойците се присмиват на изказванията на Кремъл, че Русия не изпраща войски. „ Там имат експерти “ - споделя военнослужещ, който се дефинира като Колдун. " Миньорите не стрелят по този метод " - добави той, припомняйки думите на Путин, че украинската войска е била победена през 2014 година от някогашни трактористи и миньори.
Свикнали с компликациите и ограничения, жителите се опасяват, че ще стартира война. От началото на спора повече от един милион и половина души са напуснали местата си на престояване.
„ Синът ми нямаше детство. Откакто момчето се научи да пълзи, то знае, че когато стартира стрелбата, би трябвало да се скрие под масата ” - споделя Оксана, която живее на украинска земя. – „ Това е мъчно. Започна да заеква, не спи през нощта. Ако всичко остане същото, това ще е призрачен сън. "
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР