Британски фермери започнаха кампания Нахранете нацията, защото няма кой да

...
Британски фермери започнаха кампания Нахранете нацията, защото няма кой да
Коментари Харесай

Нахранете нацията: Няма кой да прибере реколтата във Великобритания

Британски фермери започнаха акция " Нахранете нацията ", тъй като няма кой да прибере реколтата поради пандемията от ковид. Подобна акция е имало в страната по време на Втората международна война. В нея управляващите приканват англичаните да се захванат със селскостопанска работа, вместо да стоят вкъщи без работа.
Причината за акцията са мощно намалелите сезонни служащи,  главно българи и румънци. Страхът от ковид се ускорява изключително откакто във Англия инфектираните с заболяването са доста повече от тези в България и Румъния, написа " 24 часа ".
Твърдение от Русия: Борис Джонсън ще бъде подложен на кислороден уред
Припомняме, че отлив на сезонни служащи имаше и се очакваше още преди оповестяването на пандемията от ковид, поради неяснсотите към Brexit.
90 000 души спомагателна работна мощ е нужна на селското стопанство в страната всяка година, са пресметнали от бизнеса.
" През последните години 98% от сезонните служащи идват от източноевропейски страни като България и Румъния. Имаме рационален брой от тях, които към този момент живеят тук, построили са си общнос и считат да останат непрекъснато тук, само че единствено това не е задоволително и чакаме да има сериозен дефицит на работна ръка, когато в края на април и май стартира брането на ягоди, малини и боровинки ", споделя Ник Марстън, ръководител на " Бритиш самър фрутс ".
Затова организацията е почнала самодейност да предизвиква англичани, останали без работа, да се включат в прибирането на реколтата.
Разработен е специфичен уебсайт, в който фермерите да афишират свободните работни места, като заплащането е 11 - 15 паунда на час. Те обаче желаят акцията им публично да бъде подкрепена от държавното управление, защото има риск някои хора да откажат да се включат, с цел да не изгубят държавната помощ поради епидемията, която е 80% от предходното им заплащане. Организаторите на акцията акцентират, че по този начин страната ще бъде избавена от дефицит на плодове и зеленчуци, а и това е добър метод за физическо натоварване, от което доста англичани са лишени поради апела да стоят вкъщи.
Коронавирусът вкара английския министър председател в болница
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР