Британската Служба за рекламни стандарти (Advertising Standards Authority, ASA) забрани

...
Британската Служба за рекламни стандарти (Advertising Standards Authority, ASA) забрани
Коментари Харесай

Забраниха реклама на VW заради сексизъм

Британската Служба за рекламни стандарти (Advertising Standards Authority, ASA) забрани излъчването на реклама на Volkswagen e-Golf, тъй като омаловажавала ролята на дамите в актуалното общество. За няколко дни лъчение против клипа били получени три недоволства и регулаторът стигнал до извода, че оскърбява нежния пол, а излъчването му опонира на новите условия към средствата за всеобща информация.

През юни във Англия влезе в действие ново законодателство, което не позволява проява на полови стандарти от екрана. По мнението на ASA Volkswagen демонстрира мъжете като пътешественици, спортисти и астронавти, до момента в който на дамите са отредени много по-прозаични действия като подготвяне на сандвичи, пране на гащи и грижи за челядта.

Немската компания отхвърля обвиняванията в сексизъм с изказванието, че дамите извършват " не по-маловажна и комплицирана работа от мъжете в Космоса ". От ASA обаче не са приели тези причини и Volkswagen най-вероятно ще би трябвало да снима нов рекламен клип за електрическия Golf.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР