Британската преси коментира огласения вчера правителствен план за действие при

...
Британската преси коментира огласения вчера правителствен план за действие при
Коментари Харесай

Операция Йелоухамър – най-лошият сценарии за Брекзит

Британската преси разяснява огласения през вчерашния ден държавен проект за деяние при овакантяване на Европейски Съюз без съглашение.

За " Дейли мирър " най-мрачните предвиждания в проекта, именуван " Операция Йелоухамър ", са безпорядък и недостиг на артикули при корав Брекзит. Преди това държавното управление бе декларирало, че това е допустимо най-лошият сюжет, само че други настояват, че това е реалистична прогноза за събитията, в случай че Обединеното кралство напусне Европейски Съюз без съглашение.

Вестникът изброява предстоящите съгласно " Операция Йелоухамър " проблеми в разнообразни сфери - влошено водоснабдяване, улични вълнения, усложнен трафик, сложен достъп до Гибралтар, твърда граница с Република Ирландия, възможни конфликти по море сред английски рибари и техни сътрудници от Европейски Съюз.

Според два други таблоида - " Дейли остарял " и " Сън ", в проекта си държавното управление счита за най-опасни последствия от твърдия Брекзит епидемиите и повишението на потребителските цени, основно на храните, както и дефицитът на медикаменти, а " Дейли експрес " извежда на челно място опасността от тапи в морските и въздушни портове, повишение на цената на електрическата енергия и дефицита на храни.

Борис Джонсън подава на бунтовниците " маслинова клонка ", оповестява " Дейли телеграф ". Според изданието министър председателят е разпоредил на дисциплиниращия орган на Консервативната партия в Народното събрание да разпрати на всички депутати писма с апел за възобновяване на наличието в парламентарната група, Високопоставен източник от партията назова този ход като " лъч светлина " на фона на различията измежду консерваторите поради заканата на Джонсън да изключи от партията бунтовниците. Това става при съществуването на признаци, че министър председателят е покрай съглашение за границата с Република Ирландия, за одобряването на което са му нужни оптимален брой гласове на съпартийци, акцентира " Телеграф ".

" Файненшъл таймс " цитира френската министърка по европейските въпроси Амели дьо Моншален, която упреква държавното управление на Джонсън, че се пробва да манипулира процеса на Брекзит посредством издействането на поредност неприемливи " минисделки " с обособени страни членки на Европейски Съюз, вместо да контактува със съюза като цяло. По думите й Лондон се пробва посредством двустранни срещи да реализира " управляемо " овакантяване без договорка. Желанието на британците да открият специфични връзки с всяка страна членка и да видят дали тези връзки може да се запазят след развода е в цялостен прорез с договарянията за Брекзит до момента, съобщи французойката пред деловото издание.

" Лицемерният алианс " на водача на лейбъристите Джереми Корбин е опасност за националната сигурност на Обединеното кралство, написа в друга публикация " Дейли телеграф ". От всички патетични оправдания на така наречен алианс на бунтовниците може би най-отвратителното е, че се оправдават с националния интерес. Отново и още веднъж, когато депутатите последователи на оставането в Европейски Съюз вършат някоя нова каскада против демократичната воля на болшинството британци, те настояват, че слагат ползите на нацията над своите политически упоритости. Хората, които са уверени, че знаят повече от английските гласоподаватели, се самопровъзгласяват за " спасители на демокрацията ".

" Гардиън " акцентира, че страхът от хаоса след възможен корав Брекзит е предиздвикал министрите да разгласяват тайния си проект, т.е. " Операция йелоухамър ". Вестникът счита, че обнародвания през вчерашния ден документ от пет страници поразително наподобява на изтеклия през август в " Сънди таймс " документ, за който тогава кабинетът сподели, че е неактуален. Онзи документ бе разказан като " базово положение ", само че новият наподобява е " най-тежък сюжет ", счита " Гардиън.

 

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР