Британската нискобюджетна авиокомпания EasyJet обяви, че планира да остави средните

...
Британската нискобюджетна авиокомпания EasyJet обяви, че планира да остави средните
Коментари Харесай

Самолетите на EasyJet ще пътуват с празни средни седалки

Британската нискобюджетна самолетна компания EasyJet разгласи, че възнамерява да остави междинните седалки в самолетите празни за съблюдаване на по-голяма отдалеченост сред пасажерите, когато полетите по целия свят още веднъж се възстановят, съобщава BBC.

Изпълнителният шеф на компанията, Йохан Лундгрен счита, че тази мярка ще насъчи хората да летят след отминаване на болестта, без да се опасяват за здравето си. Разреждането няма да е мъчно - и без друго в първите дни на „ събуждане “ на полетите не всички места на борда на EasyJet ще се изпълнят. „ Говоря за тази стъпка като начална фаза след отминаване на болестта, само че въпреки всичко никой не знае по кое време ще е това “, сподели Лундгрен.

Той сподели още, че все още резервациите, които има самолетната компания за зимния сезон, са повече спрямо година по-рано. Това обаче се дължи на обстоятелството, че множеството от пасажерите, които са имали билети за този сезон са ги пренасочили за зимния поради експлоадирането на епидемията от ковид и възбраната за пътувания.

EasyJet също по този начин разкри, че чака да регистрира поправена загуба преди налозите от 360 и 380 милиона паунда за полугодието. Авиокомпанията ще понесе обилни загуби свързани и с разноските за гориво, защото към този момент е купила реактивно гориво за своите самолети, а не е ясно кога те още веднъж ще полетят.

През март EasyJet разгласи, че завършва програмата за прибиране на жители на Европейски Съюз и стопира всички полети. През последните дни на предишния месец превозвачът е направил над 650 избавителни полета, връщайки вкъщи повече от 45 000 пасажери. Портфолиото на самолетната компания, основана на летище „ Лутън “, включва 344 самолета, които ще останат зеземени. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР