Британската министър-председателка Тереза Мей ще обяви днес планове за фонд

...
Британската министър-председателка Тереза Мей ще обяви днес планове за фонд
Коментари Харесай

Създават фонд за подпомагане на икономическия растеж за градове, подкрепили Брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей ще разгласи през днешния ден проекти за фонд от 1,6 милиарда паунда за подкрепяне на икономическия напредък в общини, подкрепящи напускането на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.
Фондът "За по-силни градове ", детайлности от който се появиха във вестниците предишния месец, е възприеман от мнозина като част от напъните на Мей да завоюва поддръжка за договорката си за Брекзит от опозиционни лейбъристки депутати, представляващи региони, основно в Северна Англия, подкрепили всеобщо напускането на Европейски Съюз.
Правителството сподели, че фондът ще бъде ориентиран към региони, където благосъстоянието изостава, и ще се употребяват за основаване на работни места, за подготовка на хората и за подтик на икономическата интензивност.
"Общините в цяла Англия гласоподаваха за Брекзит като израз на желанието си да видят промяна; това би трябвало да е смяна към по-добро, с повече благоприятни условия и уголемен надзор ", сподели Мей в изказване.
"Тези дребни градове имат славно завещание, голям капацитет и с вярната помощ - ярко бъдеще ".
Финансовият министър в сянка на опозиционната Лейбъристка партия Джон Макдонъл сподели, че фондът е "подкуп за Брекзит ".
"Този фонд за дребните градове намирисва на обезсърчение от страна на държавното управление, сведено до подкупване на членове на Народното събрание да гласоподават за тяхното нездравословно водещо законодателство за Брекзит ", сподели Макдонъл в изказване. Министърът по въпросите на жилищното строителство, районите и локалното самоуправление Джеймс Броукъншър сподели, че парите не са свързани с поддръжка за съглашението за овакантяване на Европейски Съюз.
"Това е финансиране, без значение от резултата ", сподели Броукъншър пред Би Би Си, запитан дали парите са рушвет. "Очевидно желаеме да се реализира съглашение. Но не, няма условия в този смисъл ".
Вече са били отделени един милиард лири, като повече от половината отиват за дребни градове в Северна Англия. Други 600 милиона английски лири ще са разполагаем на общини в цялата страна, за които те ще се съревновават, разгласи държавното управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР