Британската кралица замина за резиденцията си Сандрингам месец, след като

...
Британската кралица замина за резиденцията си Сандрингам месец, след като
Коментари Харесай

Елизабет Втора ще прекара няколко седмици в резиденцията Сандрингам

Британската кралица отпътува за резиденцията си Сандрингам месец, откакто анулира обичайните си проекти за Коледа, поради бързото разпространяване на Омикрон.

Елизабет Втора бе закарана с хеликоптер от двореца Уиндзор до Сандрингам, където се чака да остане няколко седмици. Преди пандемията кралицата прекара 32 следващи Коледи в дома ѝ в графство Норфолк с членове на фамилията. По-рано предишния месец тя обаче взе решение да остане превантивно в Уиндзър поради Ковид-19. 

Втора година подред Елизабет Втора анулира обичайното коледно събиране в Сандрингам. Последната Коледа бе и първата за 95-годишния монарх без брачна половинка ѝ принц Филип, с който прекара 73 години в сватбен съюз. 

Обикновено зимната отмора на кралицата в Сандрингам завършва на 6 февруари - денят, в който умря нейният татко Джордж Шести през 1952 година. 

Тази година на 6 февруари ще стартират тържествата по случай 70-тата годишнина от възкачването на Елизабет Втора на трона. Кулминацията на платинения празник са четирите почивни дни от 2-ри до 5-ти юни. Годишнината ще бъде маркирана с доста концерти и улични празненства, а именията Сандрингам и Балморал ще бъдат отворени за гости по време на почивните дни през юли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР