Британската кралица Елизабет Втора ще бъде погребана на 19 септември

...
Британската кралица Елизабет Втора ще бъде погребана на 19 септември
Коментари Харесай

Къде ще бъде погребана Елизабет Втора

Британската кралица Елизабет Втора ще бъде заровена на 19 септември в 18:30 ч. по Гринуич (21:30 ч. българско време) в замъка Уиндзор, съобщи Франс прес, като се базира на Бъкингамския замък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Церемонията ще се състои в стеснен кръг в параклиса " Сейнт Джордж " в имението в западните околности на Лондон след края на държавното заравяне сутринта на същия ден.

На 16 септември вечерта, също в 18:30 ч. по Гринуич, четирите деца на Елизабет Втора, измежду които и новият крал Чарлз Трети, ще се съберат на бдение пред ковчега на своята майка, която умря преди седмица на 96 години в замъка си Балморал в Шотландия.

Бъкингамският замък разгласи, че в цяла Англия ще бъдат непокътнати две минути безмълвие след края на държавното заравяне в Уестминстърското абатство. На него се чака да участват към две хиляди души, измежду които доста държавни ръководители и други високопоставени персони, съобщи Асошиейтед прес.

След края на държавното заравяне ковчегът ще потегли през историческия център на Лондон с колесница, теглена от коне. Катафалка ще изпрати кралица Елизабет Втора в последния ѝ път до замъка Уиндзор, където тя ще бъде заровена до брачна половинка си принц Филип, който умря предходната година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР