Британската кралица Елизабет Втора говори за дълбоката си привързаност към

...
Британската кралица Елизабет Втора говори за дълбоката си привързаност към
Коментари Харесай

Елизабет Втора заяви, че ще бъде в Глазгоу за срещата за климата

Британската кралица Елизабет Втора приказва за дълбоката си обвързаност към Шотландия, когато през днешния ден откри новата сесия на шотландския парламент в Единбург. 

Елизебет Втора бе съпроводена от принц Чарлз и брачната половинка му Камила Паркър-Боулс на тържествената гала. Тя бе приветствана от първия министър на Шотландия Никола Стърджън. За първи път кралицата взе участие в церемонията по откриването на работата на Народното събрание в Единбург без до нея да е брачният партньор й принц Филип, който умря тази година на 99 години. 

В своята тирада кралицата поздрави Народното събрание, че е съумял да се събере безвредно в това мъчно време на пандемия. Тя прикани шотландските депутати да работят дружно, макар разликите си. Наблягайки на нейната обвързаност към Шотлания Елизабет Втора съобщи:

„ Често споделят, че хората вършат мястото и са малко местата, за които това важи в цялостна мощ както за Шотландия “.

Кралицата сложи специфичен акцент върху откриващата се при започване на ноември среща на високо ниво за климатичните промени в Глазгоу, призовавайки шотландските депутати да оказват помощ за основаването на едно по-добро и по-здравословно бъдеще. 

Елизабет Втора, която е в двореца Балморал за годишната си отмора в Шотландия съобщи, че ще бъде в Глазгоу за срещата. 

Чувствителният въпрос за независимостта на Шотландия не попада в нито едно от известията на английските медии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР