Британската група за търговия на дребно на премиум часовници Уочес

...
Британската група за търговия на дребно на премиум часовници Уочес
Коментари Харесай

Акциите на търговеца на часовници Уочес ъв Суитзерланд се сринаха

Британската група за търговия на дребно на премиум часовници " Уочес ъв Суитзерланд " (Watches of Switzerland) загуби над 21 % от цената през днешния ден, откакто производителят на първокласни часовници " Ролекс " (Rolex) разгласи желанията си да придобие търговеца " Бухерер " (Bucherer). Това повдига опасения по отношение на вероятностите пред английската група, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Решението на " Ролекс " е пристигнало в отговор на желанието на Йорг Бухерер, 86-годишният внук на създателя на компанията Карл Бухерер, да продаде бизнеса си в отсъствието на директни потомци, които да поемат управлението след него.

" Този ход отразява желанието на основаната в Женева марка да увековечи триумфа на " Бухерер " и да резервира тесните партньорски връзки, които свързват двете компании от 1924 година ", се показва в изказване на " Ролекс ".

В него написа още, че придобиване е най-хубавото решение освен за личните марки на " Ролекс ", само че и за всички партньорски марки часовници и бижута, както и за всички чиновници на групата " Бухерер ".

Ще бъдат непокътнати името, марката и мениджърския екип на " Бухерер ", а интеграцията им в бизнеса на " Ролекс " би трябвало да приключи, откакто регулаторните органи по конкуренцията одобрят договорката.

Днес " Уочес ъв Суитзерланд " се опита да успокои очевидните опасения измежду вложителите, свързани с възможното присвояване на огромен пазарен дял от " Бухерер ", след обвързването му с емблематичната швейцарска марка.

" Това не е стратегическо нахлуване на " Ролекс " в търговията на дребно. Това е най-подходящата реакция на провокациите за наследството на " Бухерер ", показаха от " Уочес ъв Суитзерланд ".

Според компанията " няма да има оперативно присъединяване на " Ролекс " в бизнеса на " Бухерер ". " Ролекс " ще назначи членове в борда на компанията без изпълнителни функционалности. Няма да има смяна в (бизнес, бел. ред.) процесите на " Ролекс " за развиване на разпределението на продуктите или дистрибуцията, като разследване от това придобиването ".

Въпреки това, акциите на листнатата в Лондон " Уочес ъв Суитзерланд " се сринаха с цели 29 % при започване на търговията, преди да възвърнат част от цената си.

Към 13:50 часа бълг. време акциите на английския търговец на часовници възвърнаха част от загубите и бяха надолу с малко над 21 % по отношение на равнището си при затварянето на вчерашната търговия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР