Британската академия за кино и телевизия БАФТА (BAFTA) ще раздаде

...
Британската академия за кино и телевизия БАФТА (BAFTA) ще раздаде
Коментари Харесай

Раздават наградите BAFTA, Мария Бакалова е сред номинираните

Британската академия за кино и телевизия БАФТА (BAFTA) ще раздаде главните си награди довечера. Сред номинираните за най-хубава актриса в поддържаща роля е българката Мария Бакалова.

Церемонията, която е двудневна, на процедура стартира нощес, като в първата галавечер бяха раздадени множеството от техническите награди, измежду които за дизайн, специфични образни резултати и озвучаване.

Предстои по-вълнуващата вечер, като от необикновен интерес за българите съставлява номинацията на Мария Бакалова за поддържаща роля във кино лентата „ Борат 2 “. Тя ще се бори в нейната категория с надарените звезди Найъм Алгар, Косар Али, Ашли Мадекве и Юн Юх-джунг. Това е единствената номинация за кино лентата на Саша Барън-Коен, отбелязва кореспондентът на БНР в английската столица.

 Ноел Кларк приема премията за „ Изключителен английски принос към киното “ по време на 74-ата годишна гала за премиите БАФТА, 10 април 2021 година

Интересен факт за тазгодишните награди на BAFTA е етническото разнородство на номинираните артисти и актриси. 16 от общо 24 от тях са от етнически малцинства.

Награждаването ще бъде излъчено директно по малкия екран от „ Роял Албърт Хол “, само че спечелилите ще получат статуетките си виртуално. В залата обаче - при оповестяването на номинациите, феновете ще могат да видят доста звезди, измежду които Хю Грант, Том Хидълстън, Приянка Чопра, Джеймс Макавой и Ричард И. Грант.

Смята се, че с най-големи шансове да получи премията на BAFTA за филм е „ Земя на номади /Nomadland/, Франсис Макдорманд за основна женска роля в същата лента и Антъни Хопкинс за основна мъжка роля в „ Бащата “, само че изненади не са изключени.

 Мол Хил приема премията за най-хубава „ английска къса анимация “ за „ Бухалът и котето “ по време на 74-та годишните кино награди на Британската академия в Лондон, 10 април 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР